Нека вас сви примиjете: Неколико савјета за савршен деколте

Agencije
Нека вас сви примиjете: Неколико савјета за савршен деколте

Иако спада у један од највидљивијих дијелова тела, деколтеу посвећујемо најмање пажње, а требало би да буде супротно јер кожа на врату и испод њега захтева нарочиту пажњу због тога што је тања, мање гипка, има мање лојних жлезда и подложна је хиперпигментацији. Да бисте имали прелеп деколте, следите ове савете:

Редовно чишћење

Уз помоћ рукавице или сунџера за туришање сваки пут када уђете у каду третирајте овај део коже тако што ћете нанети пилинг за тело и потом нежно, кружним покретима, масирати деколте. Ипак, водите рачуна да то не чините чешће од 3-4 пута недељно. Након пилинга, кожу нахраните одговарајућом хранљивом пастом или гелом (двапут седмично), коју треба да исперете након десетак минута.

Чувајте се сунца

Нежна кожа деколтеа готово увек је изложена штетном сунчевом зрачењу, па на њој најбрже настају сунчеве пеге и промена боје. Користите хидратантну крему са заштитним фактором (минимум 30 СПФ) и производе који садрже природна уља (на пример, јојобу).

Одржавајте влажност

Управо због тога што на врату и деколтеу има мало лојних жлезда, императив је да овај део редовно и темељно храните кремама које ће им обезбедити сталну влажност. У ту сврху одлично делују креме на бази јојобе, витамина Е, алоје... Наносите их на критично подручје сваког јутра - након чишћења коже, а пре шминкања.

Правилан положај тела

Спавање у погрешном положају један је од највећих узрока настанка бора не само на деколтеу, већ и на лицу. Будете ли спавали на леђима спречићете да се кожа на врату и око линије груди прерано набора. То је веома важно, с обзиром на то да већина људи 60 одсто времена проводи у сну. Такође, битно је и како ходате. Ако корачате право, деколте ће бити лепши и обрнуто - имате ли стално погрбљен став, рачунајте на то да ће се боре на деколтеу појавити много пре него што очекујете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана