Neka vas svi primijete: Nekoliko savjeta za savršen dekolte

Agencije
Neka vas svi primijete: Nekoliko savjeta za savršen dekolte

Iako spada u jedan od najvidljivijih dijelova tela, dekolteu posvećujemo najmanje pažnje, a trebalo bi da bude suprotno jer koža na vratu i ispod njega zahteva naročitu pažnju zbog toga što je tanja, manje gipka, ima manje lojnih žlezda i podložna je hiperpigmentaciji. Da biste imali prelep dekolte, sledite ove savete:

Redovno čišćenje

Uz pomoć rukavice ili sundžera za turišanje svaki put kada uđete u kadu tretirajte ovaj deo kože tako što ćete naneti piling za telo i potom nežno, kružnim pokretima, masirati dekolte. Ipak, vodite računa da to ne činite češće od 3-4 puta nedeljno. Nakon pilinga, kožu nahranite odgovarajućom hranljivom pastom ili gelom (dvaput sedmično), koju treba da isperete nakon desetak minuta.

Čuvajte se sunca

Nežna koža dekoltea gotovo uvek je izložena štetnom sunčevom zračenju, pa na njoj najbrže nastaju sunčeve pege i promena boje. Koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom (minimum 30 SPF) i proizvode koji sadrže prirodna ulja (na primer, jojobu).

Održavajte vlažnost

Upravo zbog toga što na vratu i dekolteu ima malo lojnih žlezda, imperativ je da ovaj deo redovno i temeljno hranite kremama koje će im obezbediti stalnu vlažnost. U tu svrhu odlično deluju kreme na bazi jojobe, vitamina E, aloje... Nanosite ih na kritično područje svakog jutra - nakon čišćenja kože, a pre šminkanja.

Pravilan položaj tela

Spavanje u pogrešnom položaju jedan je od najvećih uzroka nastanka bora ne samo na dekolteu, već i na licu. Budete li spavali na leđima sprečićete da se koža na vratu i oko linije grudi prerano nabora. To je veoma važno, s obzirom na to da većina ljudi 60 odsto vremena provodi u snu. Takođe, bitno je i kako hodate. Ako koračate pravo, dekolte će biti lepši i obrnuto - imate li stalno pogrbljen stav, računajte na to da će se bore na dekolteu pojaviti mnogo pre nego što očekujete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana