Модни промашаји првих шест мјесеци 2023. године: Трендови који су изгубили сваки шарм

Г.С.
Модни промашаји првих шест мјесеци 2023. године: Трендови који су изгубили сваки шарм

Мода је непрестано промјенљива и подложна разноврсним трендовима који долазе и одлазе.

У првој половини 2023. године, свијет моде свједочио је неким трендовима који су изазвали пометњу међу љубитељима моде и критичарима. Иако су укуси субјективни, неки трендови су се истакли као прилично упитни или неуспјешни. У наставку вам доносимо неколико најгорих модних трендова који су обиљежили прву половину 2023. године.

Комбиновање неспојивих узорака

Овај тренд је створио праву помаму, али нажалост, често је резултирао визуелним хаосом. Неконтролисано комбиновање различитих узорака, боја и текстура може довести до претрпаних и нехармоничних изгледа, умјесто да пружи пријатан естетски доживљај.

Пластични аксесоари

Као одговор на потребу за одрживошћу, многи дизајнери су експериментисали са пластичним материјалима, али су неки претјерали. Пластични накит, торбе и ципеле често су дјеловали јефтино и нарушавали су визуелни дојам.

Превелике торбе

Иако су простране торбе практичне, тренд превеликих торби довео је до екстрема. Торбе које су практично преносиле читаву гардеробу могле су лако нарушити пропорције тијела и изгледати неуредно.

Неприродно наглашене пропорције

Тренд стварања неприродних облика тијела путем одјеће био је контроверзан. Претјерано ширење рамена или издуживање ногу често је дјеловало вјештачки и нехармонично.

Визуелно нападни бојеви

Комбинације интензивних и бљештавих боја које су често засљепљивале око, било да су кориштене у одјећи или обући, често су изазивале главобољу и нарушавале укупну елеганцију изгледа.

Ексцесивно употребљавање логотипа

Претјерано истицање логотипа дизајнера на сваком комаду одјеће или аксесоару дјеловало је више као рекламирање него као модни израз. Овај тренд је често одвраћао пажњу од саме естетике.

Недовршени и поцијепани изгледи

Иако су трендови неформалне моде и опуштености увијек били присутни, поједини комади одјеће који су изгледали као да су случајно поцијепани или непрописно завршени нису се добро уклопили у концепт елеганције и уредности.

Непрактична обућа

Патике са претјераним платформама или потпетицама изазивале су потешкоће при ходању, док су истовремено ометале основну сврху удобне обуће.

Узимајући у обзир широк спектар укуса и модних преференција, важно је запамтити да свако има право на свој избор облачења и изражавања. Иако су се ови трендови истакли као неуспјешни у првој половини 2023. године, мода и даље остаје поље креативности и самопоуздања у којем појединци могу експериментисати и пронаћи свој јединствени стил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана