Како његовати кожу лица

ГС
Како његовати кожу лица

Дерматолог Иман Јоши на друштвеној мрежи "Инстаграм" редовно објављује корисне савјете за негу коже, а недавно је открила како изгледа њена бјути рутина.

Она је детаљно објаснила шта ставља на кожу - од јутарњих до вечерњих третирања.

Јутарња рутина

Како сама наглашава, има врло осјетљиву кожу, те је њена јутарња рутина веома једноставна.

"Ујутру се умијем само водом. Не користим никакве производе јер ми иритирају кожу. Уколико имате масну кожу или осјећате потребу да је очистите, предлажем нежно средство за чишћење", каже она.

Она послије умивања користи серум с витаминима Б3 и Ц и серум са хијалуронском киселином.

"Мој посљедњи корак је ЦЦ крема са СПФ 50+. И то је то!", каже она о својој јутарњој рутини.

Ноћна рутина

"Пет пута недјељно перем лице пјенушавим средством за чишћење, а преостала два с млијечном киселином. Уколико имам шминку на лицу, прво га очистим уљаним средством за чишчење или мицеларном водом, а онда средством за чишћење на бази воде", открива она.

Дерматолог каже да ријетко носи шминку и да јој због тога још ријеђе треба дубинско чишћење лица.

"Када очистим лице, стављам серум с хијалуронском киселином, а онда и серум с ретинолом. Користим серум с 0,025 посто ретиноида и наносим га на лице, врат, деколте и руке", рекла је она.

Прије спавања, докторка Јоши наноси и хидратантну вечерњу крему, преноси Телеграф.

Када је ријеч о третманима у козметичким салонима, она каже да је то своје 45. године редовно ишла на третмане против бора.

"Била сам и на ласерском третману лица у комбинацији с хемијским пилинзима. На тај третман сам ишла сваки мјесец. Ти третмани су изврсни да се мало опустимо и они помажу производњи колагена", објашњава она и додаје:

"Сваких шест мјесеци идем на радиофреквентни микронидлинг како бих стимулирала дубље слојеве коже да производе колаген (прва три третмана сам имала у размаку од мјесец дана прошле године). Ако могу, будући да сам склона сувој кожи, једном до два пута годишње нанесем 'скин бустер' на лице у облику хидратантне инјекције", пише МСН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана