Kako njegovati kožu lica

GS
Kako njegovati kožu lica

Dermatolog Iman Joši na društvenoj mreži "Instagram" redovno objavljuje korisne savjete za negu kože, a nedavno je otkrila kako izgleda njena bjuti rutina.

Ona je detaljno objasnila šta stavlja na kožu - od jutarnjih do večernjih tretiranja.

Jutarnja rutina

Kako sama naglašava, ima vrlo osjetljivu kožu, te je njena jutarnja rutina veoma jednostavna.

"Ujutru se umijem samo vodom. Ne koristim nikakve proizvode jer mi iritiraju kožu. Ukoliko imate masnu kožu ili osjećate potrebu da je očistite, predlažem nežno sredstvo za čišćenje", kaže ona.

Ona poslije umivanja koristi serum s vitaminima B3 i C i serum sa hijaluronskom kiselinom.

"Moj posljednji korak je CC krema sa SPF 50+. I to je to!", kaže ona o svojoj jutarnjoj rutini.

Noćna rutina

"Pet puta nedjeljno perem lice pjenušavim sredstvom za čišćenje, a preostala dva s mliječnom kiselinom. Ukoliko imam šminku na licu, prvo ga očistim uljanim sredstvom za čiščenje ili micelarnom vodom, a onda sredstvom za čišćenje na bazi vode", otkriva ona.

Dermatolog kaže da rijetko nosi šminku i da joj zbog toga još rijeđe treba dubinsko čišćenje lica.

"Kada očistim lice, stavljam serum s hijaluronskom kiselinom, a onda i serum s retinolom. Koristim serum s 0,025 posto retinoida i nanosim ga na lice, vrat, dekolte i ruke", rekla je ona.

Prije spavanja, doktorka Joši nanosi i hidratantnu večernju kremu, prenosi Telegraf.

Kada je riječ o tretmanima u kozmetičkim salonima, ona kaže da je to svoje 45. godine redovno išla na tretmane protiv bora.

"Bila sam i na laserskom tretmanu lica u kombinaciji s hemijskim pilinzima. Na taj tretman sam išla svaki mjesec. Ti tretmani su izvrsni da se malo opustimo i oni pomažu proizvodnji kolagena", objašnjava ona i dodaje:

"Svakih šest mjeseci idem na radiofrekventni mikronidling kako bih stimulirala dublje slojeve kože da proizvode kolagen (prva tri tretmana sam imala u razmaku od mjesec dana prošle godine). Ako mogu, budući da sam sklona suvoj koži, jednom do dva puta godišnje nanesem 'skin buster' na lice u obliku hidratantne injekcije", piše MSN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana