Ево какву поруку шаљете ако на свадбу дођете у црвеној хаљини

Г.С.
Ево какву поруку шаљете ако на свадбу дођете у црвеној хаљини

Неки тврде да црвена боја одјеће на вјенчању није примјерена, те да чак може да призове лошу срећу. О тој теми разговарало се у поткасту "Unfiltered Bride" на ТикТоку. Водитељке су причале о бојама које су примјерене, а које нису, па је Бет у једном тренутку упитала Џорџи: "Постоје ли још неке боје, осим бијеле, које не би требало да носите на венчању?"

"Да. Црвена. Питаш се 'Зашто?', е па црвено значи да сте спавали с младожењом - рекла је Џорџи и одмах додала да се ту ради о бапским причама, те да она сматра како одређени утисак не зависи само од боје, већ и од модела хаљине.

Без обзира на то, сложиле су се да то није боја за одлазак на вјенчање јер је претерано провокативна.

"Црвена се може сматрати прилично секси бојом која привлачи пажњу и даје наслутити да је жена мало злочеста, несташна", рекла је Бет.

Кажу да та боја одвлачи пажњу с невјесте, а то није у реду, али може и да симболизује нешто лоше. Такође, неки вјерују да тканина обојена у црвено и бијело представља крв и завоје. Тако се вјенчање у црвеном може протумачити као добродошлица смрти у ваш брак, нагласиле су.

Њихов поткаст је постао виралан с преко милион прегледа. Многи су се шокирали када су сазнали за мрачна празновјерја која стоје иза боја на вјенчањима.

Један корисник је написао: "Мама ми је рекла да су забрањене боје за госта на вјенчању бијела, црна, црвена и тамноплава, барем у Великој Британији".

Неко други се није сложио с тим, па је написао: "У неким културама у Америци црвена боја симболизује срећу, радост и весеље", преноси Тhe Sun

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана