Evo kakvu poruku šaljete ako na svadbu dođete u crvenoj haljini

G.S.
Evo kakvu poruku šaljete ako na svadbu dođete u crvenoj haljini

Neki tvrde da crvena boja odjeće na vjenčanju nije primjerena, te da čak može da prizove lošu sreću. O toj temi razgovaralo se u potkastu "Unfiltered Bride" na TikToku. Voditeljke su pričale o bojama koje su primjerene, a koje nisu, pa je Bet u jednom trenutku upitala Džordži: "Postoje li još neke boje, osim bijele, koje ne bi trebalo da nosite na venčanju?"

"Da. Crvena. Pitaš se 'Zašto?', e pa crveno znači da ste spavali s mladoženjom - rekla je Džordži i odmah dodala da se tu radi o bapskim pričama, te da ona smatra kako određeni utisak ne zavisi samo od boje, već i od modela haljine.

Bez obzira na to, složile su se da to nije boja za odlazak na vjenčanje jer je preterano provokativna.

"Crvena se može smatrati prilično seksi bojom koja privlači pažnju i daje naslutiti da je žena malo zločesta, nestašna", rekla je Bet.

Kažu da ta boja odvlači pažnju s nevjeste, a to nije u redu, ali može i da simbolizuje nešto loše. Takođe, neki vjeruju da tkanina obojena u crveno i bijelo predstavlja krv i zavoje. Tako se vjenčanje u crvenom može protumačiti kao dobrodošlica smrti u vaš brak, naglasile su.

Njihov potkast je postao viralan s preko milion pregleda. Mnogi su se šokirali kada su saznali za mračna praznovjerja koja stoje iza boja na vjenčanjima.

Jedan korisnik je napisao: "Mama mi je rekla da su zabranjene boje za gosta na vjenčanju bijela, crna, crvena i tamnoplava, barem u Velikoj Britaniji".

Neko drugi se nije složio s tim, pa je napisao: "U nekim kulturama u Americi crvena boja simbolizuje sreću, radost i veselje", prenosi The Sun

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana