Дерматолог открива три најбоља савјета за његу суве коже зими

ГС
Foto: Илустрација

Америчка дерматолошкиња Шеран Идрис из Њујорка и оснивачица компаније за његу коже недавно је открила три важна савјета која ће вам помоћи да сачувате своју суву кожу ове зиме.

Др Идрис подијелила је стручне смјернице које ће вам помоћи да превентивно дјелујете и да на прави начин његујете суву кожу у хладним мјесецима.

"Као сертификовани дерматолог кажем вам да престанете да умивате лице два пута дневно средством за чишћење", упозорава она.

"Сачувајте средство за чишћење за вече и прескочите га ујутру, јер ако то радите и увече и ујутру претјерано ћете огулити своју кожу, посебно како је ваздух све сувљи, а ваша кожа ће то мрзити", додаје она.

Др Идрис савјетује да увек бирате њежне умивалице са састојцима као што је глицерин или церамиди који помажу да кожа задржи влагу.

"Ако је ваша кожна баријера упаљена и осјећате се као да вам је лице затегнуто, избјегавајте мирисе у прозводима у овом случају", истиче.

Ова дерматолошкиња даље савјетује да сами направите посебну врсту хидрантног миста од глицерина за вашу кожу.

"Веома је лако, узмите у локалној апотеци 100-процентни, чисти глицерин и помешајте га у односу један према четири са водом", савјетује она и упозорава да га морате обавезно разблажити.

Смјесу ставите у боцу са распршивачем и попрскајте лице кад пожелите да га хидрирате и освјежите.

"И на крају, ако сте лијењи и мрзи вас да користите мист и хидрирате кожу током дана, пустите да овлаживач ваздуга уради посао умјесто вас", закључила је др Идрис која савјетује да га држите поред кревета или стола и тврди да ће вратити влагу у ваздух, те учинити вашу кожу учинити једром и глатком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана