Dermatolog otkriva tri najbolja savjeta za njegu suve kože zimi

GS
Foto: Ilustracija

Američka dermatološkinja Šeran Idris iz Njujorka i osnivačica kompanije za njegu kože nedavno je otkrila tri važna savjeta koja će vam pomoći da sačuvate svoju suvu kožu ove zime.

Dr Idris podijelila je stručne smjernice koje će vam pomoći da preventivno djelujete i da na pravi način njegujete suvu kožu u hladnim mjesecima.

"Kao sertifikovani dermatolog kažem vam da prestanete da umivate lice dva puta dnevno sredstvom za čišćenje", upozorava ona.

"Sačuvajte sredstvo za čišćenje za veče i preskočite ga ujutru, jer ako to radite i uveče i ujutru pretjerano ćete oguliti svoju kožu, posebno kako je vazduh sve suvlji, a vaša koža će to mrziti", dodaje ona.

Dr Idris savjetuje da uvek birate nježne umivalice sa sastojcima kao što je glicerin ili ceramidi koji pomažu da koža zadrži vlagu.

"Ako je vaša kožna barijera upaljena i osjećate se kao da vam je lice zategnuto, izbjegavajte mirise u prozvodima u ovom slučaju", ističe.

Ova dermatološkinja dalje savjetuje da sami napravite posebnu vrstu hidrantnog mista od glicerina za vašu kožu.

"Veoma je lako, uzmite u lokalnoj apoteci 100-procentni, čisti glicerin i pomešajte ga u odnosu jedan prema četiri sa vodom", savjetuje ona i upozorava da ga morate obavezno razblažiti.

Smjesu stavite u bocu sa raspršivačem i poprskajte lice kad poželite da ga hidrirate i osvježite.

"I na kraju, ako ste lijenji i mrzi vas da koristite mist i hidrirate kožu tokom dana, pustite da ovlaživač vazduga uradi posao umjesto vas", zaključila je dr Idris koja savjetuje da ga držite pored kreveta ili stola i tvrdi da će vratiti vlagu u vazduh, te učiniti vašu kožu učiniti jedrom i glatkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana