Знате ли шта је златно млијеко и зашто је одлично за здравље

ГС
Foto: Илустрација

Освјежавајуће, ледено хладно и супер здраво, ледено златно млијеко је постало прави хит љета. Златно млијеко добило је свој назив захваљујући главном састојку – куркуми која овом пићу даје препознатљиву жуту боју.

Куркума може помоћи код болова у зглобовима, упала, проблема с јетром или респираторних болести. Богата је жељезом, витамином Б 6, влакнима и бакром и доказано дјелује против безвољности, јача наш имунолошки систем и тако помаже брже пребољети прехладу.

Коријен куркуме
Други састојак златног млијека је ђумбир, а комбинација куркуме и ђумбира дјелује као природни појачивач имунолошког система. Такођер, захваљујући бројним антиоксидансима и микронутријентима, зачини дјелују и протуупално и антибактеријски, преноси Аваз.

 Златно млијеко обично се конзумира млако, но љети више волимо освјежавајућу ледену верзију. Изврсна је алтернатива слатким газираним пићима и напицима с кофеином, а истовремено задржава окрепљујући учинак!

Састојци за златно млијеко:ђумбир
1 кашичица куркуме у праху

1 кашичица цимета

1 кашичица ђумбира у праху

2 кашике нектара агаве или јаворовог сирупа

350 мл зобеног млијека

4-5 коцкица леда

Припрема
Додатна предност златног млијека јест што се ово пиће припрема изнимно брзо и једноставно! Улијте све састојке у схакер за коктеле те додајте коцкице леда и снажно протресите да се прах потпуно отопи. Послужите одмах, а по потреби поспите још мало цимета преко леденог златног млијека. И то је то, уживајте!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана