У ресторанима прије главног јела увијек добијете хљеб: Јесте ли се питали зашто?

ГС
У ресторанима прије главног јела увијек добијете хљеб: Јесте ли се питали зашто?

Неки ресторани то су почели наплаћивати, скоро у сваком ресторану у неком тренутку, између сједања за сто и сервирања главног јела, донијеће вам хљеб.

Шта је заједничко скоро свим ресторанима? Столови, столице, кухари у кухињи, конобари и јеловници.

Без тога, мјесто се не би могло назвати рестораном. Међутим, скоро сваки ресторан прије главног јела служи хљеб. Да ли сте се икада питали због чега?

Смисао ресторана да вас натјера да трошите новац на храну, а не да вас бесплатно насити прије него што вам оброк и стигне, многи ће се запитати.

 

Ово су неки од разлога због који ресторани служе хљеб прије сервирања јела.

Знак гостопримства

То је знак гостопримства. Када примате људе у свој дом или ресторан дајете им хљеб те им тиме показујете да су добродошли.

Традиција која је опстала до данас

Власници таверни су кроз хисторију служили један оброк дневно, у одређено вријеме и по утврђеној цијени, тако да је служење хљеба прије главног јела од меса, рибе или друге скупље хране помогло у смањењу трошкова.

Припрема за долазак јела

То је начин да посјетитељима дате нешто да ураде прије него им храна стигне. Када сједнете за стол у ресторану, обично сте гладни, али може проћи неко вријеме прије него што храна стигне. Умјесто да пуштају муштерије да сједе без ичега за јело, гладују и гледају како други гости уживају у својој храни, дајући им мало хљеба како би их припремили за долазак јела, одржава их сретнима и спречава да постану нестрпљиви.

Инспирише подсвјесни реципроцитет

Ако се великодушна и топла корпа за хљеб стави на сто прије него што гост има прилику да наручи, он или она ће подсвјесно жељети да узврате услугу.

"Били су великодушни са својим хљебом, па ћу сада бити великодушан према њима", могуће размишљање госта.

Стога ова пракса ставља купце у великодушно расположење.

Хљеб вас заправо чини гладнијим

Једноставни угљикохидрати покрећу производњу инзулина, што вас чини гладнијим него што сте били прије, а највјероватније нећете осјетити ситост од хљеба, преноси портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана