Топлотни талас утиче на највећег произвођача сладоледа

GS
Foto: YT

Да ли уопште може бити "превише топло" за сладолед? Ако питате највећег произвођача сладоледа на свијету, одговор је итекако да.

Наиме, произвођач Магнума и Корнета , Унилевер, рекао је у уторак да би топлотни талас који тренутно "хара" Европом заправо могао да одврати потрошаче од смрзнутог дезерта.

"Када је превише топло, људи преферирају да купе хладно пиће умјесто сладоледа", рекао је финансијски шеф компаније Грајем Питкетли.

Унилевер рекао је да је продаја домаћих брендова сладоледа била "пригушена" у првих шест мјесеци ове године јер су потрошачи, притиснути инфлацијом, смањили потрошњу која није неопходна. Овај гигант робе широке потрошње управља петином глобалне продаје сладоледа, наводи Еуромонитор, а преноси CNN.

Укупна продаја сладоледа компаније порасла је за 5,7% у првој половини године у вриједносном смислу, у поређењу са истим периодом 2022. Раст продаје био је подстакнут наглим повећањем цијена чак и када је количина опала.

Пораст цијена Унилеверових производа помогао је компанији да повећа продају за 9,1% у првој половини, иако је обим незнатно опао, преноси Телеграф.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана