Принц Чарлс открио шта му је омиљени доручак са сиром

Тањуг
Принц Чарлс открио шта му је омиљени доручак са сиром

ЛОНДОН - Принц Чарлс је на друштвеним мрежама открио рецепт за свој омиљени доручак - печена јаја са британским сиром, пише Фокс Њуз.

Принц Чарлс је рецепт за свој омиљени јутарњи оброк подијелио поводом онлајн фестивала посвећеног британском сиру и индустрији сира у тој земљи, која је погођена кризом због пандемије корона вируса.

„Једна од ствари која нам несумњиво доноси велико задовољство јесте добра храна. Стога је веома забрињавајуће што је због пандемије у ризику једна од најљепших радости у животу - британски сир“, поручио је Чарлс.

Он је на друштвеним мрежама подијелио омиљени рецепт.

Од састојака је потребно 100 грама шпината, један чери парадајз, 35 грама меког сира, једно јаје, 80 грама милерама, 15 грама наренданог тврдог сира и свежи босиљак.

Маслацем треба намазати малу тепсију и обложити је шпинатом тако да у средини остане мали круг, чери парадајз нарезати на четвртине и ставити на шпинат, посути меки сир између парадајза, додати босиљак, посолити и побиберити.

Принц Чарлс наводи да потом треба разбити јаје у средину шпината, прелити га милерамом, али покушати да се не разлије бјеланце, посути изренданим сиром и ставити у загријану рерну на 180 степени 8 до 10 минута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана