Princ Čarls otkrio šta mu je omiljeni doručak sa sirom

Tanjug
Princ Čarls otkrio šta mu je omiljeni doručak sa sirom

LONDON - Princ Čarls je na društvenim mrežama otkrio recept za svoj omiljeni doručak - pečena jaja sa britanskim sirom, piše Foks Njuz.

Princ Čarls je recept za svoj omiljeni jutarnji obrok podijelio povodom onlajn festivala posvećenog britanskom siru i industriji sira u toj zemlji, koja je pogođena krizom zbog pandemije korona virusa.

„Jedna od stvari koja nam nesumnjivo donosi veliko zadovoljstvo jeste dobra hrana. Stoga je veoma zabrinjavajuće što je zbog pandemije u riziku jedna od najljepših radosti u životu - britanski sir“, poručio je Čarls.

On je na društvenim mrežama podijelio omiljeni recept.

Od sastojaka je potrebno 100 grama špinata, jedan čeri paradajz, 35 grama mekog sira, jedno jaje, 80 grama milerama, 15 grama narendanog tvrdog sira i sveži bosiljak.

Maslacem treba namazati malu tepsiju i obložiti je špinatom tako da u sredini ostane mali krug, čeri paradajz narezati na četvrtine i staviti na špinat, posuti meki sir između paradajza, dodati bosiljak, posoliti i pobiberiti.

Princ Čarls navodi da potom treba razbiti jaje u sredinu špinata, preliti ga mileramom, ali pokušati da se ne razlije bjelance, posuti izrendanim sirom i staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni 8 do 10 minuta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana