Ових шест намирница су најгора храна за мршављење

ГС
Foto: Илустрација

Знате да требате јести здраву храну, а то укључује одбацивање рафинираних угљених хидрата и шећера.

Међутим, изазов је знати која је храна заправо добра за вас.

На крају дана, важно је да створите калоријски дефицит како бисте коначно смршали.

Поједине намирнице за које можда мислите да су здравији избор, заправо су најгоре за губитак тежине.

Сушено воће

Иако повремено можете уживати у сушеном мангу или хурмама, сушено воће је заправо богато шећером. Будући да је тако доброг окуса, тешко је задржати се и не појести превише. Ако нисте пажљиви, лако ћете појести до три порције одједном. Умјесто тога, умјерено једите сушено воће и увијек покушајте умјесто тога узети свјеже воће.

Кокосово уље

"Кокосово уље носи ореол здравља и постало је омиљена храна у велнес простору", каже Харис-Пинкус.

Кокосово уље има отприлике 120 калорија по кашици. Многи палео и кето рецепти натопљени су овим уљем са високим садржајем засићених масти, које, ако се претјера, може лако пореметити ваш успјех. Третирајте кокосово уље какво јест, што је нешто што треба штедљиво користити.

Слаткиши без шећера

Без шећера не значи нужно здраво или без калорија.

"На примјер, кориштењем чоколадних комадића без шећера можете смањити унос неколико калорија, али не значајну количину, тако да је величина порције кључна", каже Харис-Пинкус.

Поједине грицкалице

"Неке обрађене грицкалице садрже додатни шећер, масноћу и калорије, што се свакако може додати. Одлучите се за грицкалице на бази цјеловите хране као што су јабуке и бадеми, путер од банане и орашастих плодова, хумус и мрква, итд.

Залеђена пица

Иако постоје неке разумне опције када је у питању смрзнута пица , најпопуларнији брендови пакују тону додатних калорија, масти и натријума по порцији.

"Ово је још један производ за који бих дефинитивно читао етикете, упоређивао различите брендове, па чак и покушао да направим своју пиззу код куће како бих могао да је учиним здравијом са додатним поврћем".

Дијетална пића

Немојте да вас завара чињеница да дијетална газирани сокови не садржи калорије. Истраживања су повезала конзумацију дијеталних пића с повећањем тјелесне тежине, при чему су особе које пију дијеталне соде имале већу вјероватноћу да имају висок крвни притисак и висок шећер у крви него особе које не пију, преноси Klix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана