Ове намирнице су лоше за наше здравље

ГС
Foto: Илустрација

Постоје намирнице које су врло штетне за здравље па је пожељно да их никако не конзумирате или барем да смањите њихов унос.

Познато је да се то односи на намирнице богате рафинирам шећером као што су масна храна, разни слаткиши те газирани и воћни сокови, али постоје још неке намирнице које бисте требали избјегавати.

Кобасице

Кобасице су прерађени месни производ који има висок удио засићених масноћа и садржи велике количине соли и разних адитива. Ако ћете за вечеру јести кобасице, одаберите квалитету и провјерите састојке на паковању. Уудио меса треба бити висок, а удио соли што нижи.

Кокосово уље

Ова намирница посљедњих година постала је тренд у исхрани, а често се сматра здравијом алтернативом за друге биљне масти. Кокосово уље садржи пуно засићених масти, а оне су повезане с повећаним ризиком од срчаних болести, стога је важно да наше уносе држимо унутар препоручених количина.

Слатке житарице за доручак

Житарице које су обогаћене с храњивим тварима одличан су избор за доручак, али већина их садржи велики удио шећера па их је боље избјегавати. Ако баш волите намирницу, препоручује се да ставите мању количину преко неких других здравијих житарица у свом оброку.

Високопротеинске чоколадице

Ове чоколадице често се сматрају здравим намирницама, само зато што их бројни фитнесс тренери конзумирају. Међутим, оне нису најбољи избор, јер могу садржавати висок удио шећера и велику количину засићених масти.

Бијела чоколада

Бијела чоколада по свом саставу заправо и није класична чоколада направљена од какаа. Она се састоји од велике количине шећера и масти па осим што узрокује дебљање, лоша је и за цјелокупно здравље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана