Отворена "Крајишка кућа": Требињцима понуђено 500 аутентичних производа

Срна
Foto: срна

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је данас отворена "Крајишка кућа", у којој се налази 500 аутентичних производа из Крајине, односно Бањалуке и околине.

Овај објекат отворили су градоначелник Требиња Мирко Ћурић, директор Центра за развој пољопривреде и села из Бањалуке Драшко Илић и директор Аграрног фонда Требиње Веселин Дутина.

Илић је рекао новинарима да се на пројекту "Крајишке куће" ради већ дуже и да показује да је сарадња између Требиња и Бањалуке могућа, с обзиром на то да "Херцеговачка кућа" у Бањалуци изузетно добро послује, запошљава велики број људи и туристичка је понуда града.

"Сигуран сам да ће производи из Крајине бити додатна понуда града Требиња свима који овдје долазе и бораве, а Требињцима прилика да купе производе које немају у својој регији", рекао је Илић.

Он је додао да је у "Крајишкој кући" 500 производа из 120 пољопривредних газдинстава из Бањалуке и околине. Илић је истакао да је у сарадњи са Аграрним фондом града Требиња у плану да се отворе "Крајишка" и "Херцеговачка кућа" у Новом Саду и Београду. Директор Аграрног фонда Требиње Веселин Дутина рекао је новинарима да су отварањем овог објекта још боље учвршћивање сарадње између Аграрног фонда из Требиња и Центра за развој пољопривреде и села из Бањалуке.

Он је додао да се на полицама могу наћи аутентични производи из Крајине, од најбољих ракија, киселог и слатког програма, крафт пива и слично. "Ово је доказ да преданим радом можемо заједно да напредујемо још више и да становништву у Републици Српској понудимо домаће производе, који су здравствено испитани", навео је Дутина.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић упутио је захвалност Илићу, али и бившем градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу који је први прихватио идеју да се "Херцеговачка кућа" отвори у том граду, када је и договорено да се "Крајишка кућа" отвори у Требињу.

"Требиње је отворено за све градове широм Републике Српске и региона да склапамо споразуме, да продајемо домаће, испитане производе. Сматрам да ћемо отварањем Крајишке куће у Требињу значајно смањити увоз одређених производа који су нам били територијално ближи", рекао је Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана