Otvorena "Krajiška kuća": Trebinjcima ponuđeno 500 autentičnih proizvoda

Srna
Foto: srna

TREBINjE - U Trebinju je danas otvorena "Krajiška kuća", u kojoj se nalazi 500 autentičnih proizvoda iz Krajine, odnosno Banjaluke i okoline.

Ovaj objekat otvorili su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banjaluke Draško Ilić i direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina.

Ilić je rekao novinarima da se na projektu "Krajiške kuće" radi već duže i da pokazuje da je saradnja između Trebinja i Banjaluke moguća, s obzirom na to da "Hercegovačka kuća" u Banjaluci izuzetno dobro posluje, zapošljava veliki broj ljudi i turistička je ponuda grada.

"Siguran sam da će proizvodi iz Krajine biti dodatna ponuda grada Trebinja svima koji ovdje dolaze i borave, a Trebinjcima prilika da kupe proizvode koje nemaju u svojoj regiji", rekao je Ilić.

On je dodao da je u "Krajiškoj kući" 500 proizvoda iz 120 poljoprivrednih gazdinstava iz Banjaluke i okoline. Ilić je istakao da je u saradnji sa Agrarnim fondom grada Trebinja u planu da se otvore "Krajiška" i "Hercegovačka kuća" u Novom Sadu i Beogradu. Direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina rekao je novinarima da su otvaranjem ovog objekta još bolje učvršćivanje saradnje između Agrarnog fonda iz Trebinja i Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banjaluke.

On je dodao da se na policama mogu naći autentični proizvodi iz Krajine, od najboljih rakija, kiselog i slatkog programa, kraft piva i slično. "Ovo je dokaz da predanim radom možemo zajedno da napredujemo još više i da stanovništvu u Republici Srpskoj ponudimo domaće proizvode, koji su zdravstveno ispitani", naveo je Dutina.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je zahvalnost Iliću, ali i bivšem gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću koji je prvi prihvatio ideju da se "Hercegovačka kuća" otvori u tom gradu, kada je i dogovoreno da se "Krajiška kuća" otvori u Trebinju.

"Trebinje je otvoreno za sve gradove širom Republike Srpske i regiona da sklapamo sporazume, da prodajemo domaće, ispitane proizvode. Smatram da ćemo otvaranjem Krajiške kuće u Trebinju značajno smanjiti uvoz određenih proizvoda koji su nam bili teritorijalno bliži", rekao je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana