Намирнице које не би требало да чувамо у фружидеру

GS
Foto: Ilustracija

Већину намирница које купимо аутоматски стављамо у фружидер, мислећи да је то најбољи начин за њихово чување. Међутим, неке намирнице ће изгубити укус, мирис или ће пропасти или стврднути се када се складиште у фрижидеру.

Рецимо, парадајз може изгубити на пуноћи укуса јер хладан ваздух зауставља процес сазријевања. Зато би најбоље било ово поврће чувати на собној температури.

Такође, избјегавајте чување бијелог лука у фрижидеру јер ће с временом кренути да клија и постати гумен. Зато га држите на сувом и мање хладном мјесту, преноси НовистиМагазин.

Лоша идеја је чување кромпира у фрижидеру - хладнији ваздух претвара скроб у шећер, због чега ово поврће поприма слаткаст укус. Као и бијели лук, кромпир је боље чувати на мање хладном и мрачном мјесту.

Мед избјегавајте да чувате у фрижидеру, како се не би шећер кристализовао. Чувајте га на собној температури, а занимљиво је да ова слатка намирница нема рок трајања.

Маслиново уље у фрижидеру мијења састав и постаје веома густо, па и њега треба да чувате на мрачном и не тако хладном мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана