Италијанска кухиња више није најпопуларнија у свијету, нови број један је прилично изненађење

ГС
Foto: Илустрација

Компанија за авантуристичка путовања The Bucket List Company узевши у обзир позитивне реакције на друштвеним мрежама представила је листу најпопуларнијих свјетских кухиња, а занимљиво је да се на првом мјесту нашла корејска.

Када се говори о најомиљенијијим кухињама свијета, постоји неколико очигледних фаворита. Ту је италијанска, са својом ненадмашном комбинацијом pizze и пасте, а посебно су популарне и индијска, мексичка, као и префињена француска.

Међутим, која је тренутно најпопуларнија у свијету? Да би то сазнала, компанија за авантуристичка путовања The Bucket List Company је анализирала нивое ангажмана на платформама друштвених медија као што су ТикТок, Инстаграм и Редит. Коначно рангирање заснивало се на укупној количини позитивне интеракције.

Резултати су тако указали да је тренутно на глобалном нивоу најпопуларнија корејска кухиња. Ова кухиња се углавном заснива на рижи, поврћу, морским плодовима и месу. Млијечни производи су најчешће одсутни у традиционалној корејској исхрани.

Занимљиво је да су традиционална корејска јела добила имена по броју прилога, а уобичајени састојци су сусамово уље, доењанг (паста од ферментисаног пасуља), соја сос те бијели лук.

Сљедећа на листи је заиста била италијанска, која се предвидљиво може похвалити запањујућом количином мјесечних претрага на друштвеним мрежама, а затим слиједи мексичка, која је уравнотежила високу количину укупног ангажмана с пуно позитивних интеракција.

Листа десет тренутно најпопуларнијих кухиња на свијету, према The Bucket List Company, обухвата: корејску, италијанску, мексичку, јапанску, индијску, кинеску, тајландску, вијетнамску, филипинску те турску кухињу, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана