Ево како да сваки парадајз буде укусан као домаћи

Агенције
Foto: Илустрација

Парадајз је већини људи омиљена намирница, али како онај који купимо у маркетима често није савршено укусан, постоје трикови који могу проправити његов окус.

Дакле, како стручњаци савјетују, било да парадајз користите за хамбургере, салату или сендвиче, са припремом крените 10-15 минута прије јела тако што ћете га лагано посолити. Наиме, со чини много више од тога да овом поврћу даје бољи окус. Наиме, со заправо извлачи нежељену течност и ствара гушће и чвршће кришке.

Као што је објаснио Ј. Кењи Лопез-Алт из Сериоус Еатс, сољење извлачи тешност из парадајза. А када уклоните вишак воде, тада се окус концентрише, што га чини снажнијим и израженијим.

Ево и појашњења. Положите кришке парадајза на убрусе или на металну решетку за хлађење изнад здјеле. Врх сваке кришке лагано поспите. Оставите парадајз да одстоји 7-8 минута. Требали бисте видјети зрнца тешности која се дижу на површину, а затим можете потапкати врхове убрусом  и уклонити вишак соли.

Окрените кришке и поновите цијели поступак на супротној страни, поновно тапкајући након додатних 7-8 минута. Можете и убацити кришке у цједиљку, да би вишак течности исцурио, како не бисте морали користити убрусе. Наравно, не претјерујте са сољу јер поред тога што није укусно, пресољено јело није ни здраво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана