"Дани домаћих производа" код "Крајишке куће" у Бањалуци

Срна
Foto: Н.Н.

БАЊАЛУКА- У наредних мјесец дана сваког четвртка и петка на платоу код "Крајишке куће" у Бањалуци биће организовани "Дани домаћих производа".

"Сваког четвртка и петка од 15. октобра до 13. новембра у периоду од 15.00 до 18.00 часова представљаће се домаћи пољопривредни произвођачи, а грађани ће имати прилику да дегустирају и по сајамским цијенама купе домаће производе", најављено је из бањалучког Центра за развој пољопривреде и села.

У оквиру ове манифестације сутра и у петак, 16. октобра, биће организован и тематски догађај "Слатки дани" - дани меда, природних сокова, ликера и слатких прерађевина.

Потом ће 22. и 23. октобра у оквиру "Гурманских дана" - дана домаћих делиција бити представљени сухомеснати производи, сиреви, домаћи сосови, намази, зимница и пиво.

"Дани здравог живота" - дани здраве исхране и природне козметике у служби љепоте и здравља биће организовани 29. и 30. октобра.

"Дани вина, ракије и традиционалних јела" биће одржани 5. и 6. новембра, а 12. и 13. новембра "Дани херцеговачких и семберских производа".

У бањалучком Центру за развој пољопривреде и села Срни су рекли да је циљ промоција домаћих аутентичних пољопривредних производа и подстицање развоја домаће пољопривредне производње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана