"Dani domaćih proizvoda" kod "Krajiške kuće" u Banjaluci

Srna
Foto: N.N.

BANjALUKA- U narednih mjesec dana svakog četvrtka i petka na platou kod "Krajiške kuće" u Banjaluci biće organizovani "Dani domaćih proizvoda".

"Svakog četvrtka i petka od 15. oktobra do 13. novembra u periodu od 15.00 do 18.00 časova predstavljaće se domaći poljoprivredni proizvođači, a građani će imati priliku da degustiraju i po sajamskim cijenama kupe domaće proizvode", najavljeno je iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

U okviru ove manifestacije sutra i u petak, 16. oktobra, biće organizovan i tematski događaj "Slatki dani" - dani meda, prirodnih sokova, likera i slatkih prerađevina.

Potom će 22. i 23. oktobra u okviru "Gurmanskih dana" - dana domaćih delicija biti predstavljeni suhomesnati proizvodi, sirevi, domaći sosovi, namazi, zimnica i pivo.

"Dani zdravog života" - dani zdrave ishrane i prirodne kozmetike u službi ljepote i zdravlja biće organizovani 29. i 30. oktobra.

"Dani vina, rakije i tradicionalnih jela" biće održani 5. i 6. novembra, a 12. i 13. novembra "Dani hercegovačkih i semberskih proizvoda".

U banjalučkom Centru za razvoj poljoprivrede i sela Srni su rekli da je cilj promocija domaćih autentičnih poljoprivrednih proizvoda i podsticanje razvoja domaće poljoprivredne proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana