Да ли Нинџа корњаче заиста воле пицу? Непознате чињенице о омиљеним херојима из канализације

Телеграф
Foto: Printscreen/Ninja Hulk

Телевизијска, анимирана серија "Нинџа корњаче" из 1987. године, рађена по мотивима стрипова, промијенила је корњаче и појединости учинила другачијима.

Они који су одрастали деведесетих година прошлог вијека, знају да је Сплинтер вјерни учитељ и старатељ Нинџа корчања, да им је Шредер архи-непријатељ и да обожавају да једу пицу. Те ставке су биле заступљене у анимираној ТВ серији, али да ли је тако било и у вријеме стрипова у којима су првенствено настале Нинџа корњаче?

Прије свега, морамо напоменути да су Нинџа корњаче настале 1984. године, из маште Кевина Истмана и Питера Ларда. Све четири корњаче су имале црвени повез око очију, а разликовале су се на основу оружја којима су се служиле. Микеланђело је вртео нунчаке, Рафаело је вјешто управљао виљушкама, Леонардо је користио катане, а Донатело манипулисао нинџа штапом, пише Стрип Блог.

Важно је и рећи да је већ у првој епизоди, "архи-непријатељ" Нинџа корњача и учитеља Сплинтера, Ороку Саки илити Шредер (Сјекач), погинуо од руку Нинџа корњача.

Највећа је заблуда то да корњаче обожавају пицу, јер им тај специјалитет није био главно јело у првим епизодама.

Како је уопште дошло до тога да корњаче воле пицу? 

Телевизијска, анимирана серија Нинџа корњаче из 1987. године, рађена по мотивима стрипова, промијенила је корњаче и појединости учинила другачијима. Највеће измјене се огледају у томе да је Шредер постао главни непријатељ Нинџа корњача, заправо, да се готово све њихове догодовштине врте око њега и то да су корњаче завољеле пицу као главни оброк.

Пица се једе стално, све корњаче су луде за њом, а највише Микеланђело. Микеланђело је тај који узима поједине најчудније преливе за пицу – путер од кикирикија, купус и шкољке и слично, чак ју је једном јео и са џемом. Све то нас може асоцирати да ни у овој серији, пица заправо није омиљено јело, јер јој увијек промијене укус неким од прелива и намаза.

У стрип серијалу ''Teenage Mutant Ninja Turtles Attack!!!'', први дио, Леонардо каже како се од пице прави "гаг" и, заправо, исмијaва анимирану серију.

Како је вријеме одмицало, у филмовима и другим остварењима, пица је у потпуности постала препознатљива за Нинџа корњаче и представља нераздвојни дио њихове личности.

Остаје право питање, да ли корњаче заправо уопште воле пицу или само њене шаролике намазе?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана