Da li Nindža kornjače zaista vole picu? Nepoznate činjenice o omiljenim herojima iz kanalizacije

Telegraf
Foto: Printscreen/Ninja Hulk

Televizijska, animirana serija "Nindža kornjače" iz 1987. godine, rađena po motivima stripova, promijenila je kornjače i pojedinosti učinila drugačijima.

Oni koji su odrastali devedesetih godina prošlog vijeka, znaju da je Splinter vjerni učitelj i staratelj Nindža korčanja, da im je Šreder arhi-neprijatelj i da obožavaju da jedu picu. Te stavke su bile zastupljene u animiranoj TV seriji, ali da li je tako bilo i u vrijeme stripova u kojima su prvenstveno nastale Nindža kornjače?

Prije svega, moramo napomenuti da su Nindža kornjače nastale 1984. godine, iz mašte Kevina Istmana i Pitera Larda. Sve četiri kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služile. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vješto upravljao viljuškama, Leonardo je koristio katane, a Donatelo manipulisao nindža štapom, piše Strip Blog.

Važno je i reći da je već u prvoj epizodi, "arhi-neprijatelj" Nindža kornjača i učitelja Splintera, Oroku Saki iliti Šreder (Sjekač), poginuo od ruku Nindža kornjača.

Najveća je zabluda to da kornjače obožavaju picu, jer im taj specijalitet nije bio glavno jelo u prvim epizodama.

Kako je uopšte došlo do toga da kornjače vole picu? 

Televizijska, animirana serija Nindža kornjače iz 1987. godine, rađena po motivima stripova, promijenila je kornjače i pojedinosti učinila drugačijima. Najveće izmjene se ogledaju u tome da je Šreder postao glavni neprijatelj Nindža kornjača, zapravo, da se gotovo sve njihove dogodovštine vrte oko njega i to da su kornjače zavoljele picu kao glavni obrok.

Pica se jede stalno, sve kornjače su lude za njom, a najviše Mikelanđelo. Mikelanđelo je taj koji uzima pojedine najčudnije prelive za picu – puter od kikirikija, kupus i školjke i slično, čak ju je jednom jeo i sa džemom. Sve to nas može asocirati da ni u ovoj seriji, pica zapravo nije omiljeno jelo, jer joj uvijek promijene ukus nekim od preliva i namaza.

U strip serijalu ''Teenage Mutant Ninja Turtles Attack!!!'', prvi dio, Leonardo kaže kako se od pice pravi "gag" i, zapravo, ismijava animiranu seriju.

Kako je vrijeme odmicalo, u filmovima i drugim ostvarenjima, pica je u potpunosti postala prepoznatljiva za Nindža kornjače i predstavlja nerazdvojni dio njihove ličnosti.

Ostaje pravo pitanje, da li kornjače zapravo uopšte vole picu ili samo njene šarolike namaze?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana