Сара Џесика Паркер у серији "Секс и град" чита књигу Лане Басташић

ГС
Foto: Агенције

ЊУЈОРК - На званичном "Инстаграм" профилу нове сезоне серије "Секс и град", односно наставка серије под називом “And just like that”,објављена је фотографија књиге коју Сара Џесика Паркер (у серији Кери Бредшоу ) чита, а ријеч је о дјелу "Ухвати зеца" књижевнице Лане Басташић.

 Роман "Ухвати зеца" преведен је на енглески језик  као"Catch The Rabbit", а популарна глумица одабрала га је као књигу коју Кери  чита у новим епизодама "Секса и града", преноси Кликс.

Лана Басташић је рођена у Загребу, одрасла је у Бањалуци и тренутно живи у Барселони, а на новости о књизи имала је шаљив коментар-

- Надам се да ће ми Паркер дати пар својих ципела да платим режије за три мјесеца - истакла је Лана Басташић.

Додала је да су јој се због америчке глумице почеле јављати бивше љубави те како за њих има једноставан и кратак коментар: "Што ме сада тражиш, поред њих толико, гдје си била кад сам био нико".

Роман "Ухвати зеца" добио је Европску награду за књижевност 2020. године, а преведен је на 18 језика. Ове године је награђен признањем Latisana per il Nord Est 2021., а 2019. је ушао у најужи избор за НИН-ову награду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана