Бијело дугме слави јубилеј на Бања Лука Фесту

Г.С.
Бијело дугме слави јубилеј на Бања Лука Фесту

Највећа рок група на нашим просторима Бијело Дугме наступиће 5. јула на Бања Лука Фесту у оквиру слављеничке турнеје! Сјају једног од најљепших фестивала у региону допринијеће музички великани на челу са Гораном Бреговићем, који поводом педесет година каријере наступају у само неколико градова, а Бања Лука је један од њих захваљући Бања Лука Фесту!

“Ружица си била”, “Пристао сам бићу све што хоће”, “Ако има бога”, “За Есму”, само су неке од пјесме које “Дугмићи” у оквиру слављеничке турнеје изводе у рок саставу! Пјесме Бијелог Дугмета на Бања Лука Фесту звучаће баш онако како их памтимо, као велике рок химне свиране уз гласне гитаре и бубањ, чији ритмови покрећу масе већ деценијама.


"Не славим рођендане, али 50 година Бијелог дугмета ми се некако слави. Има нешто што ми се свиђа у томе. Да након 50 година још увијек је мени лијепо да то свирам, а и да има публике коју то интересује", рекао је Горан Бреговић у интервјуу за Недељник.

Слављеничка турнеја “Бијелог дугмета” почиње у Сарајеву, а публика широм региона са великим ишчекивањем очекује датуме следећих концерата. Посјетиоци Бања Лука Феста имаће привилегију да међу првима буду дио овако значајног јубилеја, а на ово треба додати и висок продукцијски ниво фестивала, који ће сасвим сигурно допринијети томе да овај концерт буде један од најважнијих на предстојећој турнеји.

Улазнице за концерт Бијелог Дугмета на Бања Лука Фесту 5. јула у продаји су путем система kupikartu.ba, агенцији Stars & More (Јеврејска 6) и Тргу Крајине.

Како је раније најављено овогодишњи фестивал отвориће свјетски познати музичар ХАУСЕР, који ће на Кастелу наступити 4. јула. Организатори фестивала истичу да је Бања Лука потврдила жељу за свјетским именима огромним интересовањем за први наступ ХАУСЕРА на овим просторима.

Фестивал се реализује уз подршку генералног спонзора компаније M:tel.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана