Позната прва имена овогодишњег “Freshwave” фестивала

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Дванаесто издање “Freshwave” фестивала одржаће се од 1. до 3. августа на тврђави Кастел и доноси бројна занимљива имена.

Организатори наводе да ће на “лајв” бини ће наступати „Who See“ „Tsunami Flow”, Z++, Хиљсон Мендела, Војко В и Грше.

-“Freshwave”  настоји да буде подршка сцени, младим извођачима, умјетности и музици. Већину програма имамо потврђено и једва чекамо да најавимо све извођаче -  рекао је селектор “Нирвана” бине Јан Јанковић.

Једна од новина је оживљавање фестивалског кампа који ће бити отворен од 31. јула до 4. августа, а такође је бесплатан за све посјетиоце.

-Поново смо одлучили да уђемо у организацију кампа, јер имамо лијепу природу у самом центру града. Стејџ са „Лајв“ музиком ће бити у кампу, као станице за дајак и рафтинг, а на великој плажи на Врбасу ћемо имати стационирани дневни стејџ - истакао је организатор Данијел Дакић.

Он је додао да овиме „Freshwave”  са прошлогодишњих пет долази на седам бина, те ће велики број извођача имати прилику да се представи.

-„ Serbia creates“ је платформа која афирмише младе извођаче. Прошле године су млади са ове платформе отварали „Freshwave” , а ове године се сарадња наставља и тиме служимо као друштвено корисна ствар у развоју каријера младих извођача - навео је Дакић.

Напомиње да цијене улазница нису мијењане, те да од петка на сајту kupikartu.ba могу да се купе “Earlybird” карте по цијени 60КМ.

Фестивал са организацијом “Garden of Dreams” за Дане Европе 11. маја припрема занимљив програм, док у мало измијењеном облику публику очекује и “Freshwave”  пикник.

-“Freshwave” пикник означава почетак љета, те са новом нотом долази на нову локацији у кампу Врбас 22. јула. Биће организовани разноразни програми за све узрасте, попратни садржаји, DJ радионице, такмичења у екстремним спортовима и бројне занимљивости. Пикник ће трајати од 12 часова поподне до три часа ујутру, а бесплатан је до 19 часова -  рекао је директор фестивала. Страхиња Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана