Александар Дулић на “Сабору народне музике” са Петром Божовићем

Глас Српске
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Бањалучки пјевач Александар Дулић наступиће са легендарним глумцем Петром Божовићем на најпрестижнијем фестивалу “Сабору народне музике” у четвртак од 21 час на првом програму Радио телевизији Србије.

Том приликом Дулић ће извести пјесму “Остају само дјела”, а Петар Божовић ће рецитовати стихове ове композиције.

Александар Дулић је за “Глас Српске” казао да му је велика част и привилегија што ће на овом угледном фестивалу наступити са нашим легендарним глумцем.

- Додатни морални стимуланс ми је то што је једна таква величина пристала да сарађује и наступа са мном - рекао је Дулић.

Према његовим ријечима пјесма “Остају само дјела” настала је прије петнаест година.

- Ова пјесма је моја прва ауторска нумера, коју сам написао. Такође, урадио сам и музику. У тој композицији опјевао сам праве животне вриједности, гдје критикујем материјализам, а у први план истичем оно што би сваки човјек требао да живи. Истичем  праве моралне вриједности које наводе човјека да  буде честит, добар И поштен, јер је то смисао живота и највеће богатсво - објаснио је Дулић.

Како је казао учешће на “Сабору народне музике” гдје ће пјевати у пратњи националног оркестра РТС-а озбиљна је привилегија.

- За мене је велика ствар то што је у конкуренцији од 500 пјесама моја пјесма одабрана у тих 14 које ће бити изведене  у финалној вечери-навео је Дулић.

 

Говорећи о савременој музичкој сцени Дулић је нагласио да човјек треба да ради срцем и са жељом и вољом да успије, јер једино то даје добре резултате како у овом полслу тако и у животу.

- Такође, важно је бити аутентичан. По мени највећи проблем данашњих пјевача народне музике је што копирају Тозовца, Шабана, Шерифа, Цунета и ту изгубе свој идентитет. Онда и кад нешто своје направе  буду нечија копија и релативно кратко вријеме трају-испричао је Дулић.

Додао је да се труди да буде аутентичан и другачији, да га људи препознају као Александра Дулића, а не као пјевача који пјева слично неком познатом пјевачу. 

- Свакако кључна ствар која  доприноси аутентичности је емоција коју уносите у пјесме које изводите - рекао је он.

Александар Дулић има снимљене двије нове пјесме  које тек треба да буду представљене публици. 

-Такође, снимио сам и двије обраде, односно препјеване пјесме других пјевача, које сам снимио са оркестром хармоникаша Борка Радивојевића - казао је он.

Александар Дулић добитник је “Оскара популарности” за најбољег извођача народне музике у Републици Српској на овогодишњој манифестацији која је одржана 19. марта у бањалучкој дворани “Борик”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана