Aleksandar Dulić na “Saboru narodne muzike” sa Petrom Božovićem

Glas Srpske
Foto: G.S.

BANjALUKA - Banjalučki pjevač Aleksandar Dulić nastupiće sa legendarnim glumcem Petrom Božovićem na najprestižnijem festivalu “Saboru narodne muzike” u četvrtak od 21 čas na prvom programu Radio televiziji Srbije.

Tom prilikom Dulić će izvesti pjesmu “Ostaju samo djela”, a Petar Božović će recitovati stihove ove kompozicije.

Aleksandar Dulić je za “Glas Srpske” kazao da mu je velika čast i privilegija što će na ovom uglednom festivalu nastupiti sa našim legendarnim glumcem.

- Dodatni moralni stimulans mi je to što je jedna takva veličina pristala da sarađuje i nastupa sa mnom - rekao je Dulić.

Prema njegovim riječima pjesma “Ostaju samo djela” nastala je prije petnaest godina.

- Ova pjesma je moja prva autorska numera, koju sam napisao. Takođe, uradio sam i muziku. U toj kompoziciji opjevao sam prave životne vrijednosti, gdje kritikujem materijalizam, a u prvi plan ističem ono što bi svaki čovjek trebao da živi. Ističem  prave moralne vrijednosti koje navode čovjeka da  bude čestit, dobar I pošten, jer je to smisao života i najveće bogatsvo - objasnio je Dulić.

Kako je kazao učešće na “Saboru narodne muzike” gdje će pjevati u pratnji nacionalnog orkestra RTS-a ozbiljna je privilegija.

- Za mene je velika stvar to što je u konkurenciji od 500 pjesama moja pjesma odabrana u tih 14 koje će biti izvedene  u finalnoj večeri-naveo je Dulić.

 

Govoreći o savremenoj muzičkoj sceni Dulić je naglasio da čovjek treba da radi srcem i sa željom i voljom da uspije, jer jedino to daje dobre rezultate kako u ovom polslu tako i u životu.

- Takođe, važno je biti autentičan. Po meni najveći problem današnjih pjevača narodne muzike je što kopiraju Tozovca, Šabana, Šerifa, Cuneta i tu izgube svoj identitet. Onda i kad nešto svoje naprave  budu nečija kopija i relativno kratko vrijeme traju-ispričao je Dulić.

Dodao je da se trudi da bude autentičan i drugačiji, da ga ljudi prepoznaju kao Aleksandra Dulića, a ne kao pjevača koji pjeva slično nekom poznatom pjevaču. 

- Svakako ključna stvar koja  doprinosi autentičnosti je emocija koju unosite u pjesme koje izvodite - rekao je on.

Aleksandar Dulić ima snimljene dvije nove pjesme  koje tek treba da budu predstavljene publici. 

-Takođe, snimio sam i dvije obrade, odnosno prepjevane pjesme drugih pjevača, koje sam snimio sa orkestrom harmonikaša Borka Radivojevića - kazao je on.

Aleksandar Dulić dobitnik je “Oskara popularnosti” za najboljeg izvođača narodne muzike u Republici Srpskoj na ovogodišnjoj manifestaciji koja je održana 19. marta u banjalučkoj dvorani “Borik”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana