Салата од туњевине и тјестенине, идеална за вреле дане

Г.С.
Салата од туњевине и тјестенине, идеална за вреле дане

Лако, укусно и идеално за љето, салата од туњевине омиљено је јело многих. Готова је за час, а намирнице можете бирати сами.

Ово је одлична идеја за оброк на брзака, а састојци за салату су: 50 г црних маслина, 150 г печене паприке, 1 већа конзерва туњевине у саламури, 250 г скуване тјестенине.

За дресинг: 3 кашике маслиновог уља, сирће (јабуково) 2 кашике, затим 1 кашичица сенфа с цијелим сјеменкама горушице. 0,5 свјеже исцијеђеног сока наранџе, со и бибер.

Припрема

1. Црне маслине нарежите на колутиће, а печену паприку на тракице. Оциједите туњевину из конзерве. Охлађену скухану тјестенину ставите у здјелу и додајте остале припремљене састојке за салату.

2. Маслиново уље, сирће, сенф, свјеже исцијеђени сок наранџе, со и бибер ставите у једну мању стакленку, затворите и добро протресите око 30 секунди.

3. Припремљену салату прелијте измијешаним дресингом, промијешајте и прије послуживања добро охладите.

Можете додати кувани кукуруз, лук, краставце, слободно дајте машти на вољу, јер не можете погријешити. Љубитељи ове салате сматрају да је још боља други дан, када одстоји у фрижидеру и када се сљубе сви састојци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана