Salata od tunjevine i tjestenine, idealna za vrele dane

G.S.
Salata od tunjevine i tjestenine, idealna za vrele dane

Lako, ukusno i idealno za ljeto, salata od tunjevine omiljeno je jelo mnogih. Gotova je za čas, a namirnice možete birati sami.

Ovo je odlična ideja za obrok na brzaka, a sastojci za salatu su: 50 g crnih maslina, 150 g pečene paprike, 1 veća konzerva tunjevine u salamuri, 250 g skuvane tjestenine.

Za dresing: 3 kašike maslinovog ulja, sirće (jabukovo) 2 kašike, zatim 1 kašičica senfa s cijelim sjemenkama gorušice. 0,5 svježe iscijeđenog soka narandže, so i biber.

Priprema

1. Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Ocijedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu skuhanu tjesteninu stavite u zdjelu i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu.

2. Maslinovo ulje, sirće, senf, svježe iscijeđeni sok narandže, so i biber stavite u jednu manju staklenku, zatvorite i dobro protresite oko 30 sekundi.

3. Pripremljenu salatu prelijte izmiješanim dresingom, promiješajte i prije posluživanja dobro ohladite.

Možete dodati kuvani kukuruz, luk, krastavce, slobodno dajte mašti na volju, jer ne možete pogriješiti. Ljubitelji ove salate smatraju da je još bolja drugi dan, kada odstoji u frižideru i kada se sljube svi sastojci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana