''Европска ноћ истраживача'': Научници из Србије 27. и 28. новембра у највећој научној авантури

Срна
Foto: nocistrazivaca.rs

БЕОГРАД- Више стотина научника из 28 градова и мјеста Србије учествоваће у петак и суботу, 27. и 28. новембра, у једанаестој традиционалној "Европској ноћи истраживача", највећој научној авантури у Европи која ће у условима пандемије бити одржана онлајн.

На сајту "www.nocistrazivaca.rs" биће доступно прегршт најразличитијих садржаја, научних видео серијала, квизова, изазова и савјета који ће приближити сву разноликост научно-истраживачког позива.

Посјетиоци сајта ће моћи уз неколико кликова да уђу на Факултет за физичку хемију Универзитета у Београду и да истраже шта се све деси када се "сударе физика и хемија".

Институт за биолошка Истраживања "Синиша Станковић" приказаће свим заинтересованим како изгледа један радни дан научника у лабораторији, откриће гдје се све крију шећери, због чега су човјеку важне медоносне пчеле и дати важне савјете из природне апотеке, саопштено је из "Ноћи истраживача".

У формату питања и одговора, снимљени су и разговори са домаћим научницима који дају одговоре на нека од кључних питања о пандемији која је захватила свијет.

"Европска ноћ истраживача" у Србији финансирана је из програма "Хоризонт 2020" који представља највећи програм ЕУ за истраживање и иновационе дјелатности, а у оквиру потпрограма "Марија Склодовска-Кири".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана