''Evropska noć istraživača'': Naučnici iz Srbije 27. i 28. novembra u najvećoj naučnoj avanturi

Srna
Foto: nocistrazivaca.rs

BEOGRAD- Više stotina naučnika iz 28 gradova i mjesta Srbije učestvovaće u petak i subotu, 27. i 28. novembra, u jedanaestoj tradicionalnoj "Evropskoj noći istraživača", najvećoj naučnoj avanturi u Evropi koja će u uslovima pandemije biti održana onlajn.

Na sajtu "www.nocistrazivaca.rs" biće dostupno pregršt najrazličitijih sadržaja, naučnih video serijala, kvizova, izazova i savjeta koji će približiti svu raznolikost naučno-istraživačkog poziva.

Posjetioci sajta će moći uz nekoliko klikova da uđu na Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu i da istraže šta se sve desi kada se "sudare fizika i hemija".

Institut za biološka Istraživanja "Siniša Stanković" prikazaće svim zainteresovanim kako izgleda jedan radni dan naučnika u laboratoriji, otkriće gdje se sve kriju šećeri, zbog čega su čovjeku važne medonosne pčele i dati važne savjete iz prirodne apoteke, saopšteno je iz "Noći istraživača".

U formatu pitanja i odgovora, snimljeni su i razgovori sa domaćim naučnicima koji daju odgovore na neka od ključnih pitanja o pandemiji koja je zahvatila svijet.

"Evropska noć istraživača" u Srbiji finansirana je iz programa "Horizont 2020" koji predstavlja najveći program EU za istraživanje i inovacione djelatnosti, a u okviru potprograma "Marija Sklodovska-Kiri".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana