Електрична револуција: Откривен дизајн новог BMW-а

ГС
Foto: X.com

BMW већ неко вријеме најављује велику електричну револуцију. Продукцијска возила на новој платформи Неуе Klasse су све ближа реализацији, о чему сведочи и нови електрични СУВ концепт, Vision Neue Klasse X.

Концепт је најава серијског СУВ модела који ће замијенити актуелни електрични iX3, иначе базиран на конвенционалном X3.

У плану је да нови модел у производњу уђе 2025. године, а BMW тврди да је овај СУВ је значајној мјери усклађен са будућим серијским возилом.

У унутрашњости очекивано доминира велики екран мултимедијалног система, али постоји и једна новина. Наиме, овај аутомобил ће имати велики хед ап дисплеј који ће се у својој основи протезати цијелом ширином вјетробранског стакла.

Споља, ауто прати класичну форму СУВ-а, уз савремен дизајн. По свему судећи, најављује и повратак знатно мањих, класичних BMW "бубрега" на предњој маски.

Очекује се да ће продукцијски Vision Neue Klasse X замијенити електрични BMW iX3, док ће X3 са бензинским, дизел и хибридним моторима добити сопственог насљедника.

Основна идеја је нова технологија електричног погона и батерија. BMW најављује технологију од 800 волти. Такође, литијум-јонске батерије сљедеће генерације биће мање и лакше, обезбиједиће возилу домет вожње од 800 km и 30 одсто брже пуњење, тврде у баварском произвођачу, преноси б92.

Нови концепт ће бити званично представљен током годишње конференције BMW групе, 21. априла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана