Чека се одговор: Ово је порука коју смо послали ванземаљцима VIDEO

Агенције
Чека се одговор: Ово је порука коју смо послали ванземаљцима VIDEO

Наш први контакт с ванземаљцима, ако их има, могао би да буде већ за 24 године. Наиме, научници су прије мјесец дана послали музичку поруку према оближњој планети, која је по многим стварима слична Земљи.

Организација МЕТИ интернешенал чак девет пута је радио-таласима послала поруке интелигентним ванземаљцима, и то између 16. и 18. октобра, како би научници били сигурни да ће стићи на одредиште.


Порука се састоји од 33 композиције, које трају по 10 секунди. Послата су и упутства у којима се наводи да човјечанство бољежи вријеме, као и напомена о тренутку када ћемо ослушкивати повратну поруку.

Музички сигнал послат је према егзопланети ГЈ273б, која се сврстава у категорију „Супер Земље“. Има нешто већу масу од Земље, налази се у зони која би могла да подржи живот и удаљена је 12 свјетлосних година од нас. То значи да би одговор могао да нам стигне за 24 године.

У питању је прва порука послата с циљаним очекивањем одговора. Наравно, ако ванземаљци уопште постоје, препознају поруку и одлуче да одмах одговоре на њу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана