Аpple се спрема да представи нове уређаје за виртуелну реалност

dnevnik.hr
Foto: Apple

Крајем ове или почетком сљедеће године од компаније очекујемо први ВР уређај, а његовог насљедника, као и прве Аpple АР наочаре очекујемо у другој половини 2024. године.

Након што је прошле недјеље Аpple најавио нове верзије софтвера за своје уређаје, али и нову генерацију МacBook, ове недјеље појавиле су се нове информације о компанијиним предстојећим производима.

Аналитичар Џеф Пу коментарисао је нове уређаје које компанија намјерава да представити током сљедеће двије године, а с којима улази на потпуно ново тржиште - проширене и виртуелне реалности.

Раније информације указивале су на то да би први модел ВР наочара Аpple могао представити на прошлонедјељној конференцији, али ћемо на њих ипак морати да сачекамо другу половину године. Или почетак сљедеће.

Нове информације, које је објавио Пу, односе се на другу половину 2024. године. Према њима, Apple би тада требало да представи чак два таква уређаја - насљедника првих ВР наочара, али и своје прве наочаре с подршком за проширену стварност.

Иако, наравно, званични детаљи о тим наочарама нису познати, захваљујући досадашњим гласинама отприлике знамо шта можемо очекивати. Дизајном би такве наочаре требало да буду сличне као и класичне наочаре за вид тако да технологија на њима не би требало да буде у првом плану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана