WhatsApp увео нова правила: Ко не пристане, остаје без налога

Г.С.
WhatsApp увео нова правила: Ко не пристане, остаје без налога

WhatsApp је увео нова правила која кориснике, практично, присиљавају на то да дијеле податке са апликацијом Facebook. Уколико ово одбијете, WhatsApp ће, једноставно, обрисати ваш налог.

Ова ова правила спомињу се у подсјетнику унутар апликације, као и на страници за правила о приватности. Закопан у гомили правног жаргона у обавијештењу, налази се и дио у ком пише како ће WhatsApp да ради са другим апликацијама у оквиру компаније Facebook, а то су, на примјер Инстаграм и WhatsApp.

Тако ћете, прихватањем уговора, Facebookу пружити велики број овлашћења које не иду баш уз апликацију за енкриптовану размјену порука, што је имиџ какав WhatsApp већ дуго покушава да одржи.

Како пише у тексту, разлог за ово дијељење података јепокушај да се побољша рад и да се још више персонализују и повежу све апликације унутар компаније Facebook.

У свим апликацијама, рекламира се, тако ћемо добити “побољшане услуге, боље приједлоге и рекламе скројене према нашем укусу”. Проблем је, додуше, што задирање у приватност не стаје на томе, преноси тПортал.

Facebook ће приступ вашим подацима пружити и спољним компанијама, укључујући оглашивачима који користе његове услуге. Ако вршите било какву интеракцију са оглашивачем или продавницом, њихови власници ће добити увид у ваше податке.

Иста ствар важи и за функције попут гледања видео-снимака унутар WhatsApp-а. Ако кликнете на видео, програм за репродукцију ће извору моћи да уступи приступ вашој ИП адреси.

Да ствари буду још горе, WhatsApp вам не даје опцију да задржите приватност - мораћете да прихватите нова правила до 8. фебруара 2021. године, или једноставно да останете без налога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана