WhatsApp преко нове опције спречава крађе налога

ГС
WhatsApp преко нове опције спречава крађе налога

WhatsApp је тренутно платформа број један за слање порука, тако да није необично што је често мета превараната.

Зато компанија планира неке важне промјене процеса пријављивања на налог.

Како извјештава WABetaInfo, WhatsApp сада ради на новој функцији која ће се вјероватно појавити најприје на iOS верзији а затим и на Андроиду.

Кад год корисници покушају да региструју свој број телефона на другом паметном телефону, WhatsApp ће захтјевати други верификациони код са главног уређаја да би се увјерио да је стварни власник тај који покушава да дода нови уређај.

"Број XXX се већ користи за WhatsApp на другом телефону. Да бисте били сигурни да је ваш налог под вашом контролом, морате потврдити други верификациони код. Ради додатне сигурности, морате сачекати да тајмер заврши прије него што будете могли да пошаљете код. Када примите код, унесите га овдје", стоји у обавјештењу које се појављује на новом уређају.

Ако буде како компанија планира, WhatsApp ће бити прва апликација ове врсте која подржава двоструки верификациони код, који може бити коначно рјешење за спречавање крађе налога када верификација у два корака није омогућена. Таква функција има смисла, посебно пошто WhatsApp проширује доступност подршке за више уређаја за WhatsApp налоге.

Ова функција је још увијек у фази развоја, тако да ћемо још неко вријеме сачекати на њу.

Али, када једном буде доступна, добијање приступа туђем WhatsApp налогу биће много теже, посебно зато што ће приступ верификационом коду бити много тежи с обзиром да ће се користити двострука верификација, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана