WhatsApp добија нову опцију за десктоп

ГС
Foto: Илустрација

Корисници WhatsApp а, који апликацију за дописивање користе и на рачунару и на паметном телефону, знају да је једна од главних бољки питање безбједности преписке.

Тачније, није било могуће остати улогован у апликацију на рачунару, а заштитити преписку.

Али, то би ускоро могло да се промијени. Наиме, како су истакли на порталу wабетаинфо, који открива будуће опције у апликацији, корисници ће ускоро добити могућност постављања лозинке за улазак у апликацију WhatsApp на рачунару.

То ће омогућити коришћење апликације WhatsApp за рачунаре и на дијељеним рачунарима, али ће и корисницима омогућити виши степен заштите и олакшаће заштиту њихових поверљивих преписки. Опција PIN-а, односно лозинке, већ је била омогућена за апликацију на паметном телефону.

Корисници који се одлуче да подесе лозинку мораће да је упишу када год пожеле да уђу у апликацију на рачунару. А ако заборавите лозинку, нема страха. Биће довољно да се излогујете из апликације на рачунару и поновно улогујте скенирањем QR кода телефоном.

За сада нема говора о могућности биометријског откључавања апликације, али није искључено да ће таква опција бити могућа у некој будућој верзији апликације.

Занимљиво је да ова опција постављања лозинке неће бити аутоматски активирана у апликацији, већ ће корисници морати сами да је укључе у подешавањима, али биће исто доступна корисницима на Виндовс и Мек рачунарима.

Потребно је нагласити да се ова опција неће односити на коришћење WhatsApp-а у интернет прегледачу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана