Виртуелна дуксерица продата за 19.000 долара

ГС
Виртуелна дуксерица продата за 19.000 долара

Виртуелна црна дуксерица са зеленим деталјима бренда "Оверпрајсд" продата је за 19.000 америчких долара као НФТ датотека.

Дуксерица је продата на тржишту дигиталне умјетности Блокпарти.цо анонимном понуђачу који скенирањем кода сада може "носити" овај комад одјеће на виртуелним догађајима на интернету.

Продаја дуксерице долази након недавне сараднје виртуелне марке ципела "РТФКТ Студиос" са крипто умјетницима "Февошијус" на стварању колекције виртуелне обуће која се продала за 2,2 милиона фунти и распродала за седам минута.

Бренд " Оверпрајсд" себе описује као марку који ствара "моду за крипто генерацију". 

Један од његових оснивача, Литон Џејмс, рекао је: "Ми смо група умјетника који желе створити крипто моду утемељену на умјетности којој је циљ оспорити концепције о томе што је луксузна мода."

НФТ-ови представљају јединствену имовину која може имати облик било чега дигиталног и може се мијењати за нешто друго, било да је то крипто валута или неки други дио дигиталног комплета, а тренутно њихова употреба и популарност убрзано расте.

Продаја виртуелне одјеће долази након недавне продаје прве виртуелне куће, а понуда виртуелних производа се све више шири те се тако у НФТ облику може купити серија фотографија супермодела Кејт Мос, нови филм Кевина Смита те различита друга умјетничка дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана