Твитер се нагодио, платиће казну од 810 милиона долара

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САН ФРАНЦИСКО - Америчка друштвена мрежа Твитер је саопштила данас да ће платити 809,5 милиона долара у склопу нагодбе повезане са колективном тужбом, у којој се тврди да је та компанија обманула инвеститоре у вези са подацима о расту њене корисничке базе и о томе колико корисника је имало интеракцију са овом платформом.

Компанија из Сан Франциска је саопштила да се предложеном нагодбом, коју и даље мора да одобри судија, рЈешавају све тужбе против те компаније, и да Твитер не признаје било какве прекршаје, преноси агенција АП.

У првобитној тужби, коју је 2016. године поднијела инвеститорка у Твитеру Дорис Шенвик, наводи се да су руководиоци Твитера "свјесно дали нетачне јавне изјаве у вези са овим показатељима и да нису открили интерне информације, што је резултирало надуваном цјеном акција која је пала када је истина о ангажовању корисника постала позната".

Компанија је саопштила да планира да искористи готовину за плаћање нагодбе у четрвтом кварталу 2021. године, и да очекује да ће као резултат тога укњижити једнократни губитак.

У тужби се наводи да су руководиоци Твитера 2014. године саопштили да се очекује да ће се просјечна мјесечна база корисника, средњорочно гледано, значајно повећати "на преко 550 милиона", и на "преко милијарду" гледано на дуже стазе.

У 2019. години, Твитер је престао да пријављује мјесечне податке о корисницима, а сада објављује само дневни број корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана