ТикТок има нови алат за откривање "граничног садржаја"

ГС
Foto: Илустрација

У протеклих неколико мјесеци ТикТок је радио на новим начинима за ограничавање одређених типова садржаја према узрасту.

То је дио већих напора компаније да повећа безбједносне функције за млађе кориснике. Апликација је раније ове године представила нови систем оцјењивања, назван Цонтент Левелс, како би јој помогао да идентификује садржај за одрасле.

Сада, компанија најављује ново ажурирање. Компанија покреће нову верзију свог "граничног сугестивног модела“, који користи да аутоматски идентификује "сексуално експлицитан, сугестиван или гранични садржај“.

Према портпаролу ТикТок-а, нови модел је у могућности да боље открије такозвани "гранични садржај“, видео снимке који експлицитно не крше правила апликације, али можда нису прикладни за млађе кориснике.

ТикТок није једина платформа која филтрира ову врсту садржаја. Инстаграм већ дуго покушава да избаци гранични садржај из својих препорука. Садржај са "зрелим" темама, који не садржи експлицитну голотињу, тешко се открива чак помоћи и аутоматских система.

ТикТок није навео детаље о томе колико је нови систем прецизнији. Међутим, компанија је наводи да је у посљедњих 30 дана "спријечила налоге тинејџера да гледају преко милион сексуално сугестивних видео снимака".

Такође, апликација дајле могућност креаторима да ограниче своје видео снимке на одрасле гледаоце. Ова функција је раније била доступна само за снимање уживо. Међутим, сада ће функција бити омогућена и за кратке видео снимке, наводи Енгадгет, преноси PCpress.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана