Шта нам доноси нови Chrome?

Agencije
Шта нам доноси нови Chrome?

Најновија верзија Goo­gle Chro­me интернет прегледача управо је стигла за Win­dows, Mac OS, Li­nux, An­dro­id анд iOS, доносећи корисницима нове опције и побољшања.

Међу њима су нови мени за прилагођавање табова, "форсирани" дарк мод, подршка за провjеру лозинки и гомилу других ствари.

Нови Chro­me 78 кориснику омогућава много више подешавања код отварања нових табова. Сада је могуће мијењати њихов изглед, на располагању је већи избор тема, а корисник може сам да подешава и изглед пречица и да бира између предложених.

"Форсирани" тамни мод рада (For­ced Dark Mo­de) омогћава употребу тамног изгледа странице, независно од тога да ли сам сајт подржава дарк мод или не. Ова опција се не сукобљава са кодом самог сајта, већ се служи инверзијом боја да би странице промијенила у њихове "тамне" верзије.

Екстензија за провjеру лозинки (Password Chec­kup), коју је Goo­gle представио још у фебруару, ускоро ће постати потпуно интегрисана у Chro­me 78. Она провjерава лозинке које корисник уноси у своје налоге и предлаже му да је промијени уколико процијени да нису довољно ефикасне.

Међу остaлим новитетима, ту су "лебдеће картице" (Tab Ho­ver Car­ds), које кориснику омогућавају лакшу навигацију кроз велики број отворених Табова.

Додата је и функција за позивање телефонских бројева (Click to call), помоћу које селектоване телефонске бројеве са екрана рачунара можете да пошаљете на свој паметни телефон.

Goo­gle је новој верзији Chro­mea додао једну нову безбjедносну ставку. То је DNS-over-HTTPS (DoH) протокол, програмиран да спречава шпијунирање корисника, који је замијенио стари HSS Аудитор кога је овај прегледач користио још од верзије Chro­me 4.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана