Sony објавио нове детаље о сљедећој генерацији PlayStationa

Agencije
Sony објавио нове детаље о сљедећој генерацији PlayStationa

Џим Рајан, предсједник и извршни директор Sony Interactive Entertainment (SIE), објавио је званични блог на PlayStation сајту у коме потврђује оно што смо практично одавно знали.

Нова Sony конзола носи назив - PlayStation 5 и долази у исто вријеме кад и XBox Scarlett, односно за божићне празнике сљедеће године, што значи у периоду новембар/децембар.

Заједно са новом конзолом, стиже и нови контролер, који са собом доноси двије кључне промене. Једна је "haptic feedback", технологија коју Steam контролер већ посједује, и која ће замијенити класичну вибрацију коју има DualShock 4.

Она омогућава широк спектар повратних информација, па ће се џојстик другачије понашати када ударите у зид током трке или рецимо када шутнете лопту на фудбалском терену. Осјећај ће бити другачији чак и уколико сте у блатњавом дијелу терена у односу на травнати дио.

Друга новина су адаптивни окидачи, који ће се налазити на тастерима L2/R2. Девелопери ће моћи да програмирају осјећај који ће ови тастери стварати, да ли ће бити лагани на додир или ће бити тешко и интензивно притиснути их, рецимо.

Идеја је да се тастери другачије понашају у односу на то да ли рецимо испаљујете стријелу њима или убрзавате возило по кршном терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана