Сигнал упозорио кориснике

B92
Foto: Reuters

Пробијање података, које је овог мјесеца погодило Твилио – сервис који помаже веб платформама да комуницирају помоћу СМС-а или гласа, могло је да има негативног утицаја на кориснике Сигнала.

Сигнал је објавио да је упозорио 1.900 корисника да су њихови налози потенцијално откривени онима који су хаковали Твилио. Апликација такође напомиње да су нападачи тражили три специфична броја током периода у оквиру ког су имали приступ Сигналу.

Сигнал истиче да је био у контакту са једним од та три корисника, чији Твилио приступ су хакери искористили како би поново регистровали нови уређај који је повезан са њиховим бројем. То је нападачимна могло да омогући да шаљу и примају поруке са тог налога.

Према наводима из Сигнала, "историјат порука, листе контаката, информације о профилу, кога је корисник блокира и други лични подаци" остали су безбједни за све кориснике.

Међутим, уколико је неко био међу кориницима који су потенцијално откривени од стране хакера, а не користе Сигналова Регистратион Лок подешавања која захтијевају њихов ПИН како би се додао нови уређај, онда су нападачи имали прилику да поново региструју налог тог корисника.

Сигнал је корисницима почео да шаље поруку са линком на своју страницу за подршку налозима који су потенцијално угрожени, а такође је искључио регистрацију за све уређаје који су повезани са тим налозима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана