Рекордно продата игра коју је креирао само један програмер

ГС
Foto: Илустрација

Док фанови с нестрпљењем ишчекују објаву наредне игре девелопера под надимком ConcernedApe, многи и даље настављају да купују његову претходну игру: Stardew Valley.

Игра је објављена 2016. године, и током времена је постајала све боља, а ово се одразило и на комерцијални успјех наслова.  Stardew Valley је до сада продат у више од 20 милиона примерака.

Током септембра 2021. године извјештаји су помињали да је Stardew Valley продат у 15 милиона копија, што је и тада био импресиван резултат, посебно ако се зна да је игру у највећој мјери развила једна особа.

Од тада, студио Ерика Баронеа је најавио нову игру, која носи назив Haunted Chocolatier. Чак је и најава нове игре имала позитиван утицај на продају Stardew Valley наслова, који је само на ПЦ платформи продат у преко 13 милиона примјерака.

Резултат од укупно продатих више од 20 милиона примјерака, Stardew Valley чини једном од најпродаванијих игара. Наслов је само током прва два мјесеца од објаве продат у више од милион примјерака, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана