Прва порука на Твитеру написана пре тачно 15 година: Понудили за њу 2,5 милиона долара

Г.С.
Прва порука на Твитеру написана пре тачно 15 година: Понудили за њу 2,5 милиона долара

Прије тачно 15. година, 21. марта 2006. године, директор Твитера Џек Дорсинаписао је прву поруку на твој друштвеној мрежи.

“Отворио сам налог на Твитеру”, гласила је прва порука на Твитеру који сада има више од 190 милиона корисника, а посебно је популаран код политичара, стручњака из разних области и новинара.

Твитер са сједиштем у Сан Франциску је за 15 година постојања постао кључни играч друштвених мрежа, али и са контроверзама.

Та друштвена мрежа је у јануару изненадила своје кориснике укидањем налога бившег предсједника САД Доналда Трампа којем је то било главно оруђе за комуникацију.

Трампов налог је пратило око 88 милиона људи, а његова страна је укинута због поновљеног подстицања на насиље и послије нереда његових присталица у Капитол хилу.

То искључење је дочекано поздравима, али и осудама, а то представља знак сложене равнотеже између неутралности, одбране слободе изражавања и умјерености с којим се Твитер суочава.

Дорси је почетком марта понудио продају прве поруке на Твитеру преко сајта “Valyables”.

Куповина поруке значи стицање “дигиталног сертификата о твиту, јединственог по томе што га је аутор потписао и верификовао”, наводи се на сајту куповине и додаје да је то као продаја аутограма.

За ту поруку данас је понуђено око 2,5 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана