Послије сукоба Твитера и Трампа, огласио се и Фејсбук

ГС
Послије сукоба Твитера и Трампа, огласио се и Фејсбук

ЊУЈОРК - Оснивач Фејсбујка Марк Закерберг изјавио је данас да друштвене мреже не би смјеле да се понашају као арбитри истине на Интернету, а након што је компанија Твитер позвала кориснике позвала да провјере да ли су двије објаве предсједника САД Доналда Трампа засноване на чињеницама.

У међувремену је сам Трамп запретио је доношењем нових прописа о друштвеним мрежама, или чак њиховим затварањем, а повод је управо била одлука Твитера.

Закерберг је, међутим, данас изнио другачије мишљење од свог ривала на друштвеним мрежама.

"Снажно вјерујем да Фејсбук не треба да буде арбитар истине о свему што људи кажу онлајн", рекао је Закерберг за Фокс њуз.

Он је додао да приватне компаније нарочито овакве платформе, не би требало да буду у позицији да раде то. На то је реаговао директор Твитера Џек Дорси који је рекао да је он одговоран за активности фирме и да ће та компанија наставити да указује када платформом круже лажне или спорне информације.

"То нас не чини арбитрима истине", рекао је Дорси на свом Твитеру употребивши Закербергов израз. Намјера Твитера је да повеже контрадикторне објаве како би људи сами могли да просуде, закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана