Платформа X покреће видео streaming услугу

GS
Foto: X.com

Ускоро ћете моћи гледати омиљене X клипове дуге форме директно путем ваших SmartTV уређаја, поручио је Елон Маск, власник мреже X.

Тако ће се ускоро лансирати видео стреаминг услуга која ће омогућавати гледање дугих форми клипова директно путем SmartTV уређаја.

Тачније, то ће се моћи путем апликације која ће омогућити гледање клипова на Самсунг ТВ и Амазон Фире ТВ уређајима. Споменимо и да Елон Маск тврди да ће “X бити фокусиран на видео садржај”, а што указује на ширење понуде изван класичних boxova који преносе садржај на веће екране. Према његовим ријечима, већина посјетитеља X-a гледа клипове у осам од десет случајева.

Ова новина долази након прилично лоших вијести за ову мрежу која биљежи велики пад кориштења странице од чак 30 посто у односу на прошлу, 2023. годину.

Ипак, X се труди и на другим пољима како би остао релевантан и популаран, посебно због тога што су се смањили ресурси за креаторе и оглашиваче. Тако је покренута једна од промјена која укључује увођење алата за оглашиваче и то како би они могли приказивати огласе на одабраним креаторима премиум садржаја, укључујући видео огласе прије репродукције. А што се тиче дужих видеозаписа, бит ће занимљиво вид‌јети хоће ли моћи привући пажњу корисника на Самсунг и Фире ТВ уређајима, преноси Рачунало.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана